Residentie in Théatre Marni

Van 14 tot 25 september waren we in residentie in het Marni Theater in Elsene. Wat een geweldig avontuur, wat een geweldig team, wat een genereuze ontvangst door de super equipe van het Marni Theater!

10 dagen artistiek onderzoek, waarvan 3 met een koor van burgers, een zeer diverse groep van boeiende mensen : Abdoul, Iago, Jacqueline, Kris, Tatiana en Valérie. De twee acteurs, Stéphane Brodzki en Laurent van der Rest, werkten met hen aan verschillende facetten van “bewegen in groep”, en we selecteerden enkele scènes uit het stuk om de bijdrage van hun aanwezigheid te onderzoeken.

Stien regisseerde en creëerde ook een geluidsmontage, gebaseerd op de originele soundtrack van Frédéric Vercheval, interviews met koorleden en andere burgers. Dit koor evolueert per definitie: op elke plaats waar we spelen, zal de samenstelling van het koor gedeeltelijk veranderen en zullen we de stemmen en beelden van lokale burgers integreren. Zo willen we een ‘oneindige cirkel’ van burgers uitnodigen voor een gesprek over de hoofdthema’s van het stuk.

Deze residentie stelde ons ook in staat om aan de scenografie te werken met Saoud Mama, kunstenaar en scenograaf. Door zijn inventiviteit, creativiteit en gevoeligheid hebben we veel dingen kunnen doen met weinig geld. De goochelaar-technicus Dries Van de Velde zette ons met kunde in de schijnwerpers.

Nadat we de residentie hadden verlaten, kregen we zeer constructieve en bemoedigende feedback van een welwillend publiek. Een van de reacties:

Ik waardeerde de aanwezigheid van het koor enorm. Het contrast tussen hen en het spel van de acteurs raakte me erg en de flarden verhalen, de woorden die zich vermengen in de soundtrack deden me een glimp opvangen van hun levens, twijfel, moed … Mijn blik is gericht op hun aanwezigheid, meer dan hun levenspad. (Virginie Roy, Marni Theater)

In februari 2021 zijn we in residentie in Maison des Cultures/Huis der Culturen in Sint-Gillis, in april 2021 is het CC de Jette die ons in residentie verwelkomt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.