Living Room Concert @ Rasson – Duo Oriental El Berdaoui Strazzante

Zondag 25 november 2018 – 16u30

in ons loft-appartement in Schaarbeek, Rassonstraat 47

Deuren open : 16:00
Concert : 16:30

8 euro
kids -12: gratis 
Percussie, de ud en zang, meer heeft het duo El Berdaoui-Strazzante niet nodig om een gevarieerde set te brengen gebaseerd op het klassieke repertoire van de maqam, een basisconcept uit de Arabisch-Ottomaanse muziek. Ook eigen composities passeren de revue: een voorsmaakje van het album dat ze samen aan het maken zijn.
 
Younes El Berdaoui woont in Brussel sinds 2006. Hij leerde er de Ud kennen en werd ingewijd in de wereld van de modale muziek door de Iraakse muzikant Wessam Al Azzawy en de Syrische Ud-speler en componist Elias Belgisch-Bachoura. Zijn passie voor de Ud en de klassieke Arabisch-Ottomaanse muziek brengt hem in tal van landen waaronder Egypte, Griekenland en Turkije. Dankzij deze muzikale omzwervingen perfectioneert hij zijn techniek en leert hij de maqam van Ud-meesters zoals Yurdal Tokcan (Turkije), Ahmed El Khatib (Palestina), Naseer Shamma (Irak), Necati Celik (Turkije) en Mehmet Bitmez (Turkije). Sinds 2009 geeft Younes concerten in België, begeleid door Arabische klassieke muziekensembles (takht) op verschillende festivals en culturele evenementen.
Carlo Strazzante werd ingewijd in de Oosterse muziek en de studie van de darbuka, bendir en riqq door topmuzikanten als Dahmane Khalfa, Habib Yammine & Zohar Fresco. Daarnaast bestudeerde hij ook andere muzikale tradities, vooral uit India, Iran en Zuid-Italië. Hij speelde talrijke concerten in Europa en in Azië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.