LIVING ROOM CONCERT @ RASSON – BROCHÉ/RZEWSKI DUO

Zondag 22 mei 2022

in ons loft-appartement in Schaerbeek

Rassonstraat 47

Deuren open : 16:00

Concert : 16:30 (+/- 60′)

10 euros 

kinderen -12: gratis toegang

Onze living is groot, maar alles heeft zijn limiet! Reserveer hier je plaatsen

Cecilé Broché, viool

Jan Rzewski, sopraansax


Jan en Cécile vormen al enige tijd een duo. Allebei houden ze van experimenteren met hun instrumenten, zowel in composities als in vrije improvisaties. Muzikaal reizen ze van hogere, haast immateriële sferen naar meer aardse, complexe landschappen. Het schrijven zelf dicteert de regels, spelen en ontdekken zijn de rode draad. Een ludiek, pittig en gewaagd bad van klanken! 

Broché-Rzewski duo

Cécile Broché werd geboren met een viool in haar handen, en heeft die nooit meer losgelaten… In de afgelopen jaren (dat wil zeggen voordat er virussen verschenen), verdeelde  ze haar tijd tussen Europa en New York, en werkte ze samen (op scène en in opnamestudio’s) met Barre Philips, Garrett List, Daniel Carter, Diederick Wissels, Chris Joris, Jacques Siron,… Als componist schrijft ze voor theater en dans, in haar creaties combineert ze graag muziek met alledaagse geluiden. Kartinka, haar nieuwste cd met Jacques Pirotton en Antoine Cirri, werd enthousiast onthaald door critici (4****/4 in Mad)


Na zijn studies aan de Scuola Popolare di Musica di Testaccio (Rome) en aan de conservatoria van Perugia (Italië) & Luik (België), verhuisde Jan naar Brussel, waar hij sinds 1991 woont. Hij speelde enkele jaren met de “Back to Normal Big Band” en het “Koba” kwartet. Als componist werkte Jan samen met het ICTUS Ensemble en met het Orchestre de Flandre, dit als onderdeel van een eerbetoon aan Frank Zappa. In 2007 speelde hij in duet met pianist-componist Fabian Fiorini op het Jazzfestival van Luik. Deze samenwerking wordt voortgezet met een tour (januari 2008) als onderdeel van de Jazzlab Series en de release van een cd, “Music for Food”. Hij werkte onder meer samen met Garrett List en Bud Blumenthal, Kaat de Windt, Misha Mengelberg, Sonic Youth, Ensemble Ictus, Arno, Elettronica Viva: Anthony Braxton, Alvin Curran, Steve Lacy, Richard Teitelbaum, Frederic Rzewski, Abdo Dagher,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.