Silence Complice in de Europese Week van de Lokale Democratie

ewldSint-Gillis presenteert haar EUROPESE WEEK VAN DE LOKALE DEMOCRATIE
EWLD Van 12 tot 18 oktober 2015

“Samenleven in multiculturele maatschappijen: elkaar respecteren, met elkaar spreken en omgaan ” is het thema dat door het Bureau van het Congres voor de editie 2015 van de Europese Week van de Lokale Democratie naar voren werd geschoven.

De EWLD stelt zich tot doel te informeren over de lokale overheden en de participatie van de burger daaraan te bevorderen, te versterken. Dit jaar wenst de Gemeente Sint-Gillis de lokale verwezenlijkingen, creaties, initiatieven, … van haar diensten, verenigingen en inwoners te belichten. Deze thematiek ligt perfect in lijn met de filosofie van het nieuwe Gemeentelijke Contract voor Sociale Samenhang 2016-2020, waarin “Samenleven” een van de prioriteiten is. De intentie die geleid heeft tot het creëren van een Schepenambt voor Participatie, wordt nu verder geconcretiseerd: het schepencollege wil het concept “Samenleven” doen evolueren naar “Samen maken we de samenleving”!

De dienst Participatie van de gemeente Sint-Gillis en de Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (VSGB) in samenwerking met haar partners – de dienst Cultuur, Openbare Netheid, Jeugd en Onderwijs van de gemeente Sint-Gillis, Lire & Ecrire Brussel, het OCMW, SETM, Papa Douala, Web Radio DZ en Silence Complice – hebben het genoegen u een hele rist gratis activiteiten voor te stellen die het ontdekken, vinden en delen meer dan waard zijn.

Maandag 12/10/2015 van 18.00 tot 20.00 uur. Pelgrimshuis. Parmastraat 69. Voor iedereen toegankelijk Aftrap van de EWLD van Sint-Gillis: welkomstwoord door de Schepen van Participatie en Sociale Cohesie met voorstelling van de activiteiten van de week.

Meer weten over de Europese Week van de Lokale Democratie? Aarzel niet en surf naar de website van de VSGB: www.avcb-vsgb.be of neem contact op met Delphine Mendel: 02/536.02.37 – dmendel@stgilles.irisnet.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.